VELIKO SRCE NEMANJE NIKOLIĆA: Peške od Kraljeva do Kosovske Mitrovice za pomoć malom Gavrilu (FOTO)

G. Ćirović

23. 05. 2021. u 16:38

KAKO bi pomogao u prikupljanju novca namenjenog za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca koji boluje od retke i progresivne neuromišićne bolesti – spinalne atrofije tip 1, Nemanja Nikolić (25) iz Kraljeva krenuo je u humanitarni marš od grada na Ibru do Kosovske Mitrovice.

ВЕЛИКО СРЦЕ НЕМАЊЕ НИКОЛИЋА: Пешке од Краљева до Косовске Митровице за помоћ малом Гаврилу (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Krećući se pešice Ibarskom magistralom, ovaj mladić koji je rođen na Kosovu, a danas živi u Kraljevu, želi da animira sve ljude dobre volje da svojim prilozima ili SMS porukama pomognu da mališan iz Kragujevca na vreme primi veoma skupu terapiju.

- Osećao sam da ovo moram da uradim, da pokušam i na ovaj način da pomognem malom Gavrilu. Do sada sam prevalio oko šezdeset kilometara i u novcu prikupio oko 100 evra, a nadam se i doprineo brojnim SMS porukama. U tradiciji našeg naroda je da pomože u nevolji, verujem da ćemo i ovoga puta svi zajedno pomoći ovom mališanu da ima lepo i srećno detinjstvo – kaže Nemanja Nikolić koga smo u nedelju pre podne zatekli na Ibarskoj magistrali, nedaleko od rudarske varošice Ušće u klisuri Ibra, šezdesesetak kilometara od Kraljeva.

Prema njegovim rečima, cilj dnevne etape je da stigne do Raške, a potom u sredu ili najkasnije u četvrtak i do Kosovske Mitrovice.

- Sve zavisi od toga koliko me i kako noge budu služile – dodaje ovaj hrabri i humani mladić.

- Imam snage i verujem u sebe, kao što verujem da ovaj moj poduhvat ne ostaje neprimećen. Sve za našeg malog Gavrila! Sve za ovog mališana!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja