OMAŽ ĐENADIĆU: Promocija knjige "70 godina kajaka u Šapcu"

22. 05. 2021. u 15:40

U SOKOLSKOM domu u Šapcu održana je promocija knjige ,,70 godina kajaka u Šapcu” autora Aleksandra Đenadića. Promociji knjige prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je kajak klub ,,Zorka Šabac” klub od posebnog značaja za grad.

ОМАЖ ЂЕНАДИЋУ: Промоција књиге 70 година кајака у Шапцу

Foto: V. Mitrić

- To je klub sa dugom tradicijom, koji je ekipno najbolji u Srbiji. Oni su ponos Šapca! U svojim redovima imaju mnogo mladih takmičara, koji su među najboljima na svetu. ,,Zorka Šabac” ima svoje predstavnike u nacionalnoj selekciji, koji predstavljaju našu državu na evropskim i svetskim takmičenjima. Na poslednjim održanim igrama u Rio de Ženeiru srebrnu medalju je osvojio Milenko Zorić, član ovog kajakaškog kluba, a siguran sam da će ,,Zorka” imati svog predstavnika i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam na funkcionisanje kluba i uslovima kojima raspolažu. Monografija ,,70 godina kajaka u Šapcu” autora Aleksandra Đenadića bavi se istorijatom ovog kluba. Šabac je Grad sporta i nastavićemo da ulažemo u ovu oblast - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Nepunih mesec dana pre nego što je ova monografija objavljena, autor Aleksandar Đenadić, nažalost je preminuo, pa je promocija predstavljala i emotivno sećanje na njega.

- Na nama je da ne izneverimo tradiciju kluba i da nastavimo da ređamo uspehe na dostojan način. Danas u klubu radi sedam različitih uzrasnih selekcija, imamo fantastičnu školu i želimo da i dalje stvaramo šampione koji će pronositi slavu kluba i grada. Ponosni smo što predvodimo klub ovakve tradicije i imamo obavezu da budu neki koji nas naslede ponosni i na naše delo - rekao je Đuro Torbić predsednik kajak kluba „Zorka Šabac“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!