PRIZNANJA DAVAOCIMA KRVI ZA HUMANOST: Na njihov Nacionalni dan Crveni krst u Paraćinu organizovao svečanost

Z. Rašić

11. 05. 2021. u 18:22

NACIONALNI dan dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maj, paraćinski Crveni krst obeležio je danas svečanošću na kojoj su uručena priznanja višestrukim davaocima dragocene tečnosti.

ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ ЗА ХУМАНОСТ: На њихов Национални дан Црвени крст у Параћину организовао свечаност

Foto: CK Paraćin

Uručene su zahvalnice i knjige pobednicima đačkog likovnog i literarnog konkursa “Krv život znači”. I davaocima, i učenicima, zahvalio se pre podele nagrada dr Miroslav Petrović, predsednik CK.

I pored izuzetno nepovoljne situacije za doniranje krvi zbog kovida, u paraćinskoj opštini protekle godine prikupljeno je više od 500 jedinica krvi, rekao je Petrović pre nego što je uručio priznanja onima koji su krv dali 35 i više puta, a bilo ih je oko petnaest. Kako je objasnila Aleksandra Atanacković iz CK, uručene su i dve plakete “Široko srce” i to Mesnoj zajednici Drenovac i paraćinskoj Elektrodistribuciji, iz kojih dolazi veliki broj davalaca.

Na konkurs “Krvi život znači” pristiglo je stotinu radova iz osam osnovnih škola i dve srednje, a u njima učenici su poručili odraslima da se priključe velikoj porodici davalaca krvi. Šansu za to imaće već u četvrtak, kada je naredna akcija u Paraćinu.

Inspiracija mogu da im budu dvojica humanista, Tomislav Milisavljević i Goran Janković koji su, zajedno, do sada dali ukupno oko 60 litara krvi. Tomislav je poklonio životnu tečnost dosad 85, a Goran 78 puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)