PRIBOJ: Renovirani hotel u biće otvoren kada i nemačka fabrika (FOTO)

Novosti onlajn

11. 05. 2021. u 14:38

JEDAN od najlepših hotela u jugozapadnoj Srbiji, hotel "Priboj", vremenom je, umesto da raste, propadao i potpuno dotrajao i ruiniran dočekao novi vek.

ПРИБОЈ: Реновирани хотел у биће отворен када и немачка фабрика (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Hotel, kasnije poznat pod imenom "Bić", prodavao se osam godina i šest puta bio na zvaničnoj prodaji.

Na nagovor predstavnika lokalne samouprave, objekat je 2019. godine kupio Goran Despić, vlasnik kompanije "Terme 36.6", tako da je hotel prodat iz sedmog pokušaja.

- Iako sam 30 godina radio u Rusiji gde je moja kompanija izgradila preko 1.000 objekata, uvek sam imao želju da se vratim i učinim nešto za mesto u kome sam rođen i doprinesem razvoju celog ovog kraja - kaže Despić.

Foto: Privatna arhiva

- Pre ovih investicija izgradio sam Crkvu Sv. Ilije u Pribojskoj Banji koju su Turci spalili do temelja pre 300 godina a koja se nalazi uz Manastir Sv. Nikole koji su izgradili Nemanjići. Na osnovu toga, od pokojnog Patrijarha Irineja dobio sam orden Svetog Save drugog stepena. Nakon toga, predstavnici lokalne samouprave su bili veoma uporni da uđem u ove investicije. Vodio sam se srcem i bio presrećan dok sam gledao kako se Priboj iz dan u dan menja i biva sve lepši - ističe on.

Prema njegovim rečima, planirana investicija je vredna preko 10 miliona evra. Trenutna investicija obuhvata obnovu i rekonstrukciju hotela sa 4 zvezdice u centru starog Priboja koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, luksuzni Spa i Velnes centar u Pribojskoj banji i kompleks predsedničkih vila sa bazenima koje se okružene sportskim terenima za mini fudbal i košarku, teniskim terenom i zoološkim vrtom.

Foto: Privatna arhiva

- Zakoračio sam u svet hotelijerstva sa željom da razvojem turizma oživim ovaj kraj i doprinesem privrednom, urbanističkom i svakom drugom razvoju ovog kraja i netaknute prirode u kome će ovaj hotel postati ne samo biser grada već i veliki zamajac privrednog razvoja Priboja i Pribojske Banje.

On je pismom pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svečano otvori hotel. Da podsetimo, kako je ranije najavljeno, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće Priboj 21. maja povodom otvaranja nemačke fabrika koja se nalazi se na kilometar od hotela.

Inače, objekat je priveden hotelu sa četiri zvezdice, ima 150 ležajeva i šest apartmana modernog i luksuznog dizajna sa savremenom opremom, salu kapaciteta do 350 mesta pogodnu za organizovanje različitih proslava i konferencija, a la carte restoran sa bogatom ponudom domaće i internacionalne kuhinje a u planu je izgradnja savremenog medicinskog bloka u sastavu hotela. Naziv hotela "Terme 36,6" predstavlja temperaturu lekovite vode Pribojske Banje a istovremeno je to i idealna temperatura tela.

Foto: Privatna arhiva

- Sa lokalnom samoupravom dogovorio sam da ću ja finansirati fasade i zamenu stolarije na okolnim zgradama tamo gde Opština i stanari nisu u mogućnosti da to finansiraju, što sam i ispunio kako bi se okolne zgrade ukopile u nov moderan ambijent hotela. Finansirao sam i oslikavanje murala na podvožnjaku i još nekoliko murala koji su oplemenili spoljni izgled fasada i dali poseban duh atraktivnosti gradu - kaže Despić.

Kako ističe, kroz sve te investicije, nije iskoristio (preko pola miliona evra) subvencije države i ne planira tu da se zaustavi - već nastavlja u pravcu daljeg razvoja hotelijerstva u ovom kraju i novog projekta izgradnje luksuznog butik-hotela sa pet zvezdica u Pribojskoj Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAVIČAJ MU BIO SVETINJA: Umro Milenko Zebić (74), višegodišnji direktor u „Viskozi“