EPIDEMIJA U KLADOVU I NEGOTINU: Preminule dve osobe, jedanaestoro pozitivnih

S.M.J.

07. 05. 2021. u 15:41

U OPŠTINI Kladovo, prema poslednjem izveštaju Zdrastvenog centra, dve osobe su preminule od posledica virusne infekcije, a prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod tri pacijenta, što je broj aktivnih povećao na 43. U ovoj opštini je, inače, od početka epidemije potvrđeno ukupno 1.706 kovid slučajeva, a bitku sa virusom izgubile su 72 osobe.

ЕПИДЕМИЈА У КЛАДОВУ И НЕГОТИНУ: Преминуле две особе, једанаесторо позитивних

Foto: S.M.Jovanović

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, za poslednja 24 časa, u opštini Negotin od 44 testirane osobe njih osmoro je pozitivno na virus korona, što je broj obolelih u maju povećao na 29.

U negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuto je 25 kovid pozitivnih pacijenata sa upalom pluća, od kojih je 19 na kiseoniku. Jedan pacijent je transportovan u kovid bolnicu u Kruševac, a pet je primljeno u negotinsku bolnicu. Zbog dobrog opšteg stanja jedna osoba je otpuštena na kućno lečenje.

U poslednja 24 časa medicinske ekipe su u kovid ambulanti obavile 41 pregled od kojih 23 prva, a 18 kontrolnih. I u pedijatrijskoj kovid ambulanti je pregledano 13 deteta predškolskog i školskog uzrasta.

U opštini Negotin je, inače, od početka epidemije zabeleženo ukupno 2.510 kovid slučajeva, od kojih je najveći broj obolelih potvrđen ovog marta – 781.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024