SPOMEN HEROJU U BELOM MANTILU: Meštani Toljevca nisu zaboravili nesebičnog lekara preminulog od korone

S. BABOVIĆ

07. 05. 2021. u 06:50

DOKTOR Dragoslav Arsić (1949-2020) bio je jedan od tihih heroja epidemije virusa korona u Varvarinu.

СПОМЕН ХЕРОЈУ У  БЕЛОМ МАНТИЛУ: Мештани Тољевца нису заборавили несебичног лекара преминулог од короне

Foto N. Petrović

Preminuo je od posledica kovid infekcije prošlog aprila. Meštani, prijatelji i zahvalni pacijenti nisu ga zaboravili, posvetili su mu spomen-ploču u Toljevcu, gde je živeo.

- Spomen-obeležje smo podigli u centru sela, jer nam je dr Arsić uvek pomagao i lečio nas, ali sebe, nažalost, nije mogao i izgubio je bitku sa ovom bolešću - priča Zoran Aleksić, koji je bio među pokretačima ideje o postavljanju spomen-ploče.

Dragoslav Arsić, Foto N. Petrović

U čast lekaru heroju, kako kaže Aleksić, na inicijativu Radeta Disića i Krane Gajić, podigli su obeležje kao čin zahvalnosti za požrtvovan i nesebičan rad.

"Dragom doktoru heroju, Dragoslavu Arsiću - Zahvalni građani sela Toljevca.

Pusta korona.", ispisano je na obeležju u doktorovom rodnom mestu.

- Svoj radni vek doktor je proveo u Varvarinu, ali živeo je u Toljevcu i tu je i danju i noću pomagao ljudima, nikada nikoga nije odbio za pomoć - pričaju meštani ovog sela.

- I nismo jedini kojima je pomagao. Tako je bilo za sve pacijente u opštini i okolini, u Rekovcu, Milutovcu.

SMRT LABORANTKINjE IZ BAČINE

U JANUARU je Varvarin ostao i bez omiljene laborantkinje Doma zdravlja, Snežane Radovanović (58), koja je preminula od posledica kovid-infekcije u Opštoj bolnici u Kruševcu. Prijatelji i kolege posvedočili su za "Novosti" da je uvek tiha i brižna radnica zdravstvene ustanove ostavila neutešne i porodicu i kolektiv. Živela je u Bačini, gde je i sahranjena 7. januara.

Uvaženi specijalista-pneumolog preminuo je 12. aprila prošle godine u KC Niš. Tog aprila, Varvarin je ostao i bez dr Miroslava Vasića (56), lekara privatne prakse, koji je celu karijeru posvetio pacijentima nesebično im pomažući najpre u Domu zdravlja "Dr Vlastimir Gogić" gde je započeo karijeru, a kasnije, kao dugogodišnji lekar u svojoj ordinaciji.

Foto N. Petrović

Obojica lekara su posthumno dobila Zlatnu medelju za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva 11. novembra, povodom Dana primirja u Velikom ratu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)