ĐACI ULEPŠALI PRAZNIK: Oslikana vaskršnja jaja pred zgradom Gradske uprave u Kraljevu

G.Ćirović

29. 04. 2021. u 20:20

U SUSRET najradosnijem pravoslavnom prazniku Vaskrsu koji i ove godine vernici proslavljaju u specifičnim uslovima zbog pandemije kovidom-19, dan uoči Velikog petka pred zgradom Gradske uprave u centru Kraljeva postavljena su ukupno četiri oslikana vaskršnja jajeta, od kojih su dva visoka oko dva metra.

ЂАЦИ УЛЕПШАЛИ ПРАЗНИК: Осликана васкршња јаја пред зградом Градске управе у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Ova vaskršnja jaja dela su učenika Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz obližnjeg Konareva. Uz podršku nastavnika veronauke Milana Milutinovića koji je realizovao učeničke ideje i nacrte, đaci su osmislili i dizajnirali najveća vaskršnja jaja na ovim prostorima, poželevši na taj način svojim sugrađanima srećan praznik.

- Ako ovaj projekat bar na trenutak u našim sugrađanima izazove radost i pažnju, onda je naš cilj ispunjen - kaže Bogdan Zlatić, učenik sednmog razreda OŠ „Đura Jakšić“.

Foto: G. Šljivić

Đaci su na oslikanim jajima koja će u centru grada biti postavljena sve dok traje Svetla nedelja, predstavili znamenite istorijske ličnosti i kulturne spomenike, grb grada Kraljeva i vaskršnju poruku svoje škole.

- U ovim teškim vremenima i okolnostima, projekat ovih đaka zaslužuje i ponos i divljenje – komenarisala su dvojica starijih Kraljevčana razgledajući jaja. - Hvala im što su nam ulepšali i grad i praznik!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!