KONGRES STUDENATA TEHNIKE: Sticanje novih znanja i veština

B.B:

29. 04. 2021. u 14:16

"Tehnologije modernog inženjerstva" bila je tema ovogodišnjeg Kongresa studenata tehnike na Zlatiboru koji je, organizovao Savez studenata Mašinskog fakulteta. Cilj skupa jeste sticanje novih znanja iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka i njihova primena u rešavanju konkretnih inženjerskih problema.

КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Стицање нових знања и вештина

Kongres studenata tehnike

Zbog akteulne epidemiloške situacije, skup je održan uz ograničen broj učesnika, a većina zainteresovanih događaj je pratila na YouTube kanalu. Kao i ranijih godina, predavači su bili eminentni profesori univerziteta, stručnjaci iz resornih ministarstava, kao i predstavnici najuspešnih kompanija koje posluju u Srbiji.

Pozdravljajući učesnike skupa prof. dr Ljubodrag Tanović, prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta, je ukazao da skupovi, kao što je Kongres studenata tehnike, imaju višestruki značaj za mlade akademce, posebno kada je reč o sticanju dodatnog znanja pored onog koje se stiče na fakultetima.

On se osvrnuo i na nastavni proces u uslovima pandemije, ocenjujući da je za uspešni završetak školske godine najvažnija dobra komunikacija između profesora i studenata. Učesnike kongresa je pozdavio i student prodekan Mašinskog fakulteta Nikola Jokić, ujedno i predsednik Saveza studenata MF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?