KONAČNO SVAKO U SVOJOJ ZGRADI: Država ulaže 700 miliona kako bi se razdvojile gimnazija i tehnika škola u Požegi

T. PAUNOVIĆ

21. 04. 2021. u 10:40

VLADA Srbije i lokalna samouprava će rešiti veliki problem generacija učenika požeške gimnazije "Sveti Sava" i ovdašnje Tehničke škole koje, već decenijama, koriste samo jednu zgradu.

КОНАЧНО СВАКО У СВОЈОЈ ЗГРАДИ: Држава улаже 700 милиона како би се раздвојиле гимназија и техника школа у Пожеги

Foto: R. Marković

Jer, planiran je najveći investicioni poduhvat u ovom delu Srbije, vredan oko 700 miliona dinara, pa će oko hiljadu sadašnjih učenika konačno dobiti dvostruko više prostora i objekte za vanastavne aktivnosti.

- Poduhvat je osmišljen u saradnji sa Vladom i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Lokalna samouprava je već platila 20 miliona za izradu obimne projektne dokumentacije, a država će finansirati rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novih objekata. Pribavljena je i saglasnost Ministarstva prosvete, pa radovi mogu da počnu po završetku ove školske godine - kaže prvi čovek Požege Đorđe Nikitović.

Njegov zamenik Ivan Novaković dodaje da projekat obuhvata i izgradnju nove sportske hale sa teretanom, te zatvoreni bazen, biblioteku i čitaonicu - što će, po završetku nastave - biti na raspolaganju i svim ostalim Požežanima. Najavljena je i izgradnja đačkog restorana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?