19 NOVOZARAŽENIH: U "crvenoj" zoni više prijema

M. B.

20. 04. 2021. u 14:08

TRI kovid odeljenja, „crvena“ zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 časa, imaju porast primljenih pacijenata, u odnosu na otpuštene. Trenutno se u njima leči 47 pacijenta (troje više nego juče) a otpušten je jedan.

19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: У црвеној зони више пријема

Foto: M. B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 17, po 15 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na korona virus imaju njih 39, troje negativan, petoro čeka rezultate testiranja. Jedan pacijent priključen je na „high flow“ aparat sa visokim protokom kiseonika. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje četvoro, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Jednog pacijenta otpustili smo na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po izjavi dr Aleksandra Čivovića, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, još 19 osoba su potvrđeno zaražene korona virusom. U aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je kovid-19 potvrđen kod ukupno 3.048 osoba, od kojih je 1.369 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.048 lica, uz nažalost 108 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!