EPIDEMIJA U NEGOTINU: Tokom vikenda 20 novoobolelih, među zaraženima i jednogodišnja devojčica

S.M.J.

19. 04. 2021. u 18:07

U POSLEDNjA 72 sata na virus korona u opštini Negotin pozitivno je 20 osoba. Među obolelima i jednogodišnja devojčica.

ЕПИДЕМИЈА У НЕГОТИНУ: Током викенда 20 новооболелих, међу зараженима и једногодишња девојчица

Foto: S.M.Jovanović

Virus korona potvrđen je kod devetorice muškaraca od 38 do 80 godina starosti, kao i kod 11 osoba ženskog pola od kojih najmlađa ima godinu dana, a ostale od 27 do 87 godina. Reč je o uzorkovanima od 16. do 18. aprila kada je antigen i PCR metodom testirana 121 osoba.

U tom periodu u negotinskoj bolnici od posledica virusne infekcije preminula je jedna osoba. Na kovid odeljenjima, na kojima je zbrinuto 27 pacijenata, u poslednja 72 sata hospitalizovano je 10 bolesnika, a sedam je otpušteno na kućno lečenje. U kovid ambulanti pregledano je 78 osoba, od kojih se 35 prvi put javilo sa nekim od simptoma virusne infekcije, a 43 su došla na kontrolu.

U opštini Negotin su u prvih 18 dana aprila laboratorijski potvrđena 193 slučaja kovida-19, od kojih samo za zadnje dve nedelje 126.

U Kladovu su tokom vikenda registrovana još četiri novoobolela pacijenta od kovida, što je broj aktivno pozitivnih povećao na 41.

Od posledica virusne infekcije  preminuo je jedan pacijent. Od početka epidemije do sada u ovoj opštini bilo je ukupno 1.659 osoba zaraženih virusom korona. Oporavila su se 1.552 pacijenta, ali je nažalost bitku sa kovidom od početka epidemije do danas izgubilo 66 stanovnika ove podunavske opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)