KORONA BROJKE I DALJE VISOKE U KRALJEVU: Od posledica opakog virusa preminulo još petoro pacijenata

G.Ćirović

13. 04. 2021. u 15:58

TOKOM minulih 24 sata od posledica korone preminulo je još petoro kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 318 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

КОРОНА БРОЈКЕ И ДАЉЕ ВИСОКЕ У КРАЉЕВУ: Од последица опаког вируса преминуло још петоро пацијената

Kraljevačka kovid bolnica / Foto G. Šljivić

Kako je prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje saopštio Gradski krizni štab, od ukupno 387 testiranih uzoraka brisa sa teritorije grada na Ibru, od kojih 133 PCR i 254 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 88.

Od izbijanja epidemije u Kraljevu je zvanično potvrđeno 18.169 slučajeva infekcije, od kojih 6.292 od 18. februara ove godine.

Na lečenju u Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je 73 kovid pacijenata, od kojih je na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege zbrinuto ukupno 11 – troje na respiratoru, petoro na neinvazivnoj ventilaciji i troje na „haj flou“ režimu.

Kako je saopšteno, tokom proteklih 24 sata u ovoj ustanovi preminulo je petoro kovid pacijenata, šestoro je novoprimljenih, a 16 otpuštenih sa hospitalizacije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih