EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ŠAPCU: Održan sastanak Štaba za vanredne situacije, lekari poručili - poštujte mere!

V.M.

12. 04. 2021. u 23:22

NA SEDNICI Štaba za vanredne situacije podnet je izveštaj o epidemiološkoj situaciji na grada Šapca, gde su članovi medicinskog dela Štaba za vanredne situacije insistirali na poštovanju mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije i naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ШАПЦУ: Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације, лекари поручили - поштујте мере!

FOTO: V. Mitrić

Na području Šapca aktivno je obolelih 970 osoba, a od toga je 51 dete pozitivno na virus korona. Najviše obolelih je starosne dobi od 35 do 49 godina.

U protekloj nedelji u kovid ambulanti dnevno je bilo preko 400 pregleda.

Na sednici Štaba za vanredne situacije dat je nalog za promovisanje vakcinacije na teritoriji grada Šapca. Komandant Štaba i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je izuzetno bitno da se u kratkom vremenskom periodu vakciniše što veći broj građana Šapca kako bi zaštitili sebe, a i druge.

-Vakcinacijom ćemo vratiti život u normalne tokove. To je jedini način da se izborimo sa virusom korona. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina za sve, iskoristimo tu šansu i zaštitimo se -istakao je gradonačelnik Šapca.

Na područji Šapca obe doze vakcine do sad je primilo 18.184 sugrađana, što je preko 20% populacije za vakcinisanje u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili