U SUSRET DANU ZAŠTITE PRIRODE: Prikupljeno više od stotinu džakova smeća tokom čišćenja Nacionalnog parka Đerdap

S. M. J.

11. 04. 2021. u 15:13

U SUSRET 11. aprilu, Danu zaštite prirode, ustanovljenom 2009. godine, zaposleni u JP “Nacionalni park Đerdap” organizovali su akciju čišćenja i prikupili preko stotinu vreća smeća.

У СУСРЕТ ДАНУ ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ: Прикупљено више од стотину џакова смећа током чишћења Националног парка Ђердап

FOTO: S. M. J.

Učesnici akcije čistzili su otpad i plastičnu ambalažu na obali Dunava, sa parking odmorišta duž Đerdapske magistrale, ali i na mestima koje rado pohode ribolovci i izletnici u opštinama na teritoriji nacionalnog parka, Majdanpeku, Kladovu i Golupcu.

FOTO: S. M. J.

- Nadamo se da ćemo svojim primerom uticati da se i lokalno stanovništvo i posetioci Nacionalnog parka Đerdap odgovornije ponašaju i smeće odlažu na mesta koja su predviđena za te namene i da posle boravka u prirodi ili obali reke očiste za sobom - kažu u JP “Nacionalni park Đerdap”.

FOTO: S. M. J.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

boki

11.04.2021. 16:06

zastita pritode i zivotne sredine u lokalnim sredinama na niskom novovu.Komunalna policija seta uzim delom grada i neide u prigradska naselja gde se nixu deponije otpada kazne su smesno niske uspekcije slsbo kontrolisu pa su nam zagadene rijeke livade parkovi .Povecati kazne i zaposliti kominalne policajce da nesto rade