PRELOMILA SE I POČELA DA NESTAJE POD VODOM: Pogledajte kako je potonula barža na Dunavu u blizini Smedereva (VIDEO)

J. I.

08. 04. 2021. u 22:31

U BLIZINI ušća Velike Morave u Dunav kod Smedereva potonula je barža prilikom utovara na bageru “BP-7 Beli”. Povređen je mornar sa plovnog bagera koji je hospitalizovan, saopštilo je Udruženje profesionalnih lađara Srbije.

ПРЕЛОМИЛА СЕ И ПОЧЕЛА ДА НЕСТАЈЕ ПОД ВОДОМ: Погледајте како је потонула баржа на Дунаву у близини Смедерева (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

 

U saopštenju se navodi da se barža, kao i plovni bager, nalaze se u vlasništvu DMB Šiping iz Rume.

- Na plovni bager “BP-7 Beli” je do sada podnošeno nekoliko predstavki nadležnoj inspekciji plovidbe, na žalost bez ikakvih promena po prijavama. Bager već više od godinu dana nije propisno obeležen, ime na oplati se ne podudara sa imenom na transponderu, broj i kvalifikacija posade je vrlo upitna i ne postoji istaknuta zastava Srbije. Napominjemo da tehnički ispravan objekat ne može da se prelomi niti da potone, što bi pod lupu trebalo da stavi sistem pregleda i nadzora brodova kao i rad Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu - stoji u saopštenju Udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (1)

PITALI SU SARAJLIJE ŠTA MISLE O NELETU: Odgovori će vas možda iznenaditi: Niko ga nije odavde oterao