VREMENSKE PROGNOZE POZNATOG METEOROLOGA: Ova godina će ličiti na 2003, evo kakve nas temperaturne oscilacije očekuju

J. J. BALjAK

06. 04. 2021. u 16:05

U VRŠCU je jutros osvanulo jedno od najhladnijih šestoaprilskih jutara u poslednje tri decenije, iako je ovaj grad sa izmerenih šest stepeni Celzijusa bio najtopliji u Vojvodini.

ВРЕМЕНСКЕ ПРОГНОЗЕ ПОЗНАТОГ МЕТЕОРОЛОГА: Ова година ће личити на 2003, ево какве нас температурне осцилације очекују

Foto: J.J.Baljak

Jedino je hladnije bilo jutro 6. aprila 2003. godine, kada je bilo izmereno samo nula stepeni i padao je sneg.

- Ta godina je vremenski bila veoma nepovoljna, zbog čestih naglih temperaturnih razlika, a, po svemu sudeći, ova godina će biti veoma slična njoj. Umesto da uživamo u toplom vremenu, moramo da nosimo zimsku garderobu, pogotovo što nas sutra ujutru očekuju blage snežne padavine. Ako se u Vršcu i bude formirao snežni pokrivač, on će se brzo otopiti – ističe poznati vršački meteorolog-amater Aleksandar Lalić, koji svakodnevno vodi evidenciju o vremenskim (ne)prilikama u tom gradu.

On podseća i da je najtoplije bilo jutro 6. aprila 1997. godine, kada je izmereno 13 stepeni, a pravi letnji dan bio je 2016. sa 27 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024