SPREMNI AKO PRIRODA NAGRNE: U Zrenjaninu održan sastanak predstavnika Sektora za vanredne situacija i načelnika štabova

B.G.

01. 04. 2021. u 17:52

GRAD Zrenjanin bio je domaćin sastanka predstavnika MUP-a Srbije, Sektora za vanredne situacije sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga, uz definisanje svih kriznih tačaka i mera koje treba preduzeti kako bi se u narednom periodu sprečila i smanjila šteta prouzrokovana elementarnim nepogodama u regionu srednjeg Banata.

СПРЕМНИ АКО ПРИРОДА НАГРНЕ: У Зрењанину одржан састанак представника Сектора за ванредне ситуација и начелника штабова

Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Simo Salapura ugostio je Bojana Jocića, državnog sekretara MUP-a, v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luku Čaušića, kao i predstavnike Sektora za vanredne situacije, Ministarstva za zaštitu životne sredine, Vatrogasnog saveza Srbije, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, JVP "Vode Vojvodine", JP "Putevi Srbije", Elektroprivrede Srbije, Okružnog javnog tužilaštva, Srednjebanatskog upravnog okruga i grada Zrenjanina.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, Bojan.Jovičić, istakao je da je Srednjobanatski region deseti po redu u kojem se održao ovakav skup, sa idejom definisanja svih neuralgičnih tačkaka u slučaju da priroda krene sa katastrofalnim naletima.

- Najvažnije je preventivno delovati i sprečiti posledice, kako materijalne i finansijske prirode, tako i posledice po ljudsko zdravlje i bezbednost građana - naglasio je Jocić, uz napomenu da će se izveštaj razmatrati na sledećoj sednici Štaba za vanredne situacije, gde će svi u ovom sistemu, u okviru svojih nadležnosti, dobiti konkretne zadatke šta treba da rade.

POŽARI NA OTVORENOM 

Najveći rizik na području Srednjobanatskog okruga su požari na otvorenom, istakao je  Luka Čaušić, uz napomenu da je u prethodne dve godine u Srbiji registrovano preko 31. hiljada požara na otvorenom, u kojima je stradalo 19 ljudi, a 50 teško povređeno, dok je u prošloj godini u Srednjobanatskom okrugu bilo 125 intervencija na otvorenom i jedna žrtva. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)