VAKCINISALA SE I BAKA LEPOSAVA(88) IZ PRIŠTINE: U kuršumlijskom Domu zdravlja nastavlja se imunizacija Srba sa KiM

D.Zečević

01. 04. 2021. u 13:24

U KURŠUMLIJSKOM Domu zdravlja nastavljena je imunizacija građana sa Kosmeta a među onima koji su se danas vakcinisali iz Gračanice, Kosova Polja, Obilića , Gušterice i Gore vakcinisala se i baka Leposava Stojanović(88) iz Prištine.

ВАКЦИНИСАЛА СЕ И БАКА ЛЕПОСАВА(88) ИЗ ПРИШТИНЕ: У куршумлијском Дому здравља наставља се имунизација Срба са КиМ

Foto: D.Z.

Prema rečima dr Uranije Petrović, danas je u ovoj ustanovi vakcinisano oko 300 Srba sa Kosmeta i po prvi put je vršena vakcinacija ruskom vakcinom Sputnjik 5.

-Zahvalna sam medicinskom osoblju Domu zdravlja u Kuršumliji lepo su me primili, nisam dugo čekala i bili su jako ljubazni prema meni, a samu vakcinaciju nisam ni osetila-ističe za naš list baka Leposava Stojanović koja je postala široj javnosti poznata po tome što su vlasti u Prištini nedavno porušili Paviljon E u kojem je baka stanovala proteklih 48 godina.

Na imunizaciju od Kuršumlije, baka  Leposavu je dovezao  Alesandar Čanović iz Prištine  mladić koji joj pomaže poslednjih godina.Baka Leposava ističe da joj je posebno drago što je primila rusku vakcinu i poziva sve koji to nisu do sada učinili da se vakcinišu. Inače, do sada je prema podacima Kancelarije za KiM u tri zdravstvene ustanove, u Raški , Kuršumiji i Bujanovcu  vakcinisano više od 13000 građana sa Kosova i Metohije, dok je samo u kuršumlijskom Domu zdravlja vakcinisano njih više od 6000.U ovoj zdravstvenoj ustanovi vakcinišu se žitelji centrlanog Kosmeta, Metohije ali i sa  područja Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a