45 SADNICA ZA 45 ROĐENDAN “GIK BANAT - PIONIR”: Naša misija je mnogo više od igre i učenja dece da igraju folklor

B. Grujić

28. 03. 2021. u 01:40

KULTURNO-umetničko društvo "GIK Banat - Pionir" iz Zrenjanina obeležava 45 godina uspešnog postojanja i tim povodom su njegovi članovi organizovali simboličnu sadnju 45 sadnica jasena i bora, na prostoru Mesne Zajednice "Dositej Obradović" u Zrenjaninu, gde je nedavno završena izgradnja jednog od najlepših stambenih objekata i to od strane radnika stare/nove firme GIK - Intergradnja Banat, jedne od najstarijih i najpoznatijih građevinskih kompanija u Srbiji.

45 САДНИЦА ЗА 45 РОЂЕНДАН “ГИК БАНАТ - ПИОНИР”: Наша мисија је много више од игре и учења деце да играју фолклор

Foto: Grad Zrenjanin

- Naša misija je mnogo više od igre i učenja dece da igraju folklor, promovišemo grad, njegovu tradiciju, kultirnu prošlost i ljude - kaže Radovan Moldovan, predsednik KUD "GIK Banat - Pionir", uz napomenu da nema veće počasti, nego kada se nekadašnji članovi ostvare kaouspešnibstručnjaci u različitim oblastima nauke, kulture, bez obzira da li žive u Zrenjaninu, drugim gradovima u Srbiji, nekoj od evropskih zemalja, Australiji ili Americi.

Akciju zasađivanja 45 sadnica, pozdravio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, kao i predstavnici Mesne zajednice Dositej Obradović.

- Od samog početka, kada su bili folklorna sekcija pri tadašnjem velikom zrenjaninskom građevinskom preduzeći, prerasli su lokalne okvire, a dobitnici su brojnih priznanja u zemlji i inostranatvu - istakao je Simo Salapura, napominjući da mu je drago što će prostor ispred nove građevine biti oplemenjen mladim drvećem.

Foto: Grad Zrenjanin

PREKO 5 HILjADA ČLANOVA

Kroz „Pionir" je, kako je ponosno naglasio Moldovan, tokom četiri ipo decenije, prošlo preko 5 hiljada članova, raspoređenih u četiri uzrasne grupe, od najmlađih do veterana, a trenutno ima oko 120 aktivnih članova.

NA SVIM KONTINENTIMA

Od 1976. godine, Pionir je prokrstario planetu i nastupao na svim kontinentima, a od 2003. godine, organizator je i domaćin međunarodnog folklornog festivala „Lala", koji je u okviru kulturno zabavne manifestacije "Dani piva" u Zrenjaninu, održan17 puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)