PLANDIŠTE PREDNJAČI U IMUNIZACIJI: Do sada vakcinisana trećina stanovništva

J. J. BALjAK

26. 03. 2021. u 17:38

PREMA izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pančevo, na teritoriji Južnog Banata imunizacija građana najuspešnije se sprovodi u Domu zdravlja u Plandištu, gde je dosad vakcinisano više od 3.600 građana, što predstavlja trećinu stanovništva.

ПЛАНДИШТЕ ПРЕДЊАЧИ У ИМУНИЗАЦИЈИ: До садa вакцинисанa трећина становништва

Foto: J. J. Baljak

Direktor ove plandištanske ustanove dr Nebojša Drljević polaskan je ovim priznanjem, istakavši da ti podaci samo govore o tome koliko stanovnici te opštine u stvari brinu o sebi i zdravlju svojih najbližih.

- Veliku zahvalnost dugujemo i medicinskom timu, svim doktorima i medicinskim sestrama, vozačima saniteta, kao i svom pomoćnom osoblju, koje u svakom trenutku vodi računa o dezinfekciji ustanove. Svi oni rade kao jedan tim, sa jednim ciljem – da zajedničkim snagama prebrodimo ovu nedaću i da iz nje izađemo jači i zdraviji – izjavio je dr Drljević.

Imunizacija se u Plandištu sprovodi na dva punkta, sa dva tima lekara, i bez većih gužvi. Drugu dozu je primilo više od 2.200 građana, kojima su na raspolaganju sve četiri vrste vakcine.

Takođe, u ovoj opštini je poslednjih nedelja beležen najmanji broj novih slučajeva zaraze korona virusom u Južnom Banatu. Neretko budu i dani kada nema ni jednog novozaraženog, kao što je to bilo juče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega