JOŠ 27 PRIJEMA – DVA SMRTNA ISHODA: Pune se kapaciteti kovid centra u Leskovcu

I. M.

25. 03. 2021. u 16:08

U POSLEDNjA 24 časa kovid centar u Leskovcu imao je 27 prijema novoobolelih od Kovida 19 čija je klinička slikala zahtevala hospitalizaciju, pa je trenutno na bolničkom lečenju čak 186 pacijenata.

ЈОШ 27 ПРИЈЕМА – ДВА СМРТНА ИСХОДА: Пуне се капацитети ковид центра у Лесковцу

Foto I.M.

U isto vreme kućama je otpušteno desetoro ljudi, dok su dve osobe, uprkos naporima lekara, izgubile bitku sa opakim virusom. Preminule su pacijentkinje iz Leskovca i Pečenjevca stare 79 odnosno 78 godina, dok je jedna osoba upućena u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 141 osoba je pozitivna, 26 su negativne, 14 čeka rezultate, a pet testiranje. Na respiratoru je šest pacijenata od kojih je jedan intubiran. Pet se nalaze na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 153 je na terapiji kiseonikom.

Zbog stalnog porasta potrebe za bolničkim lečenjem novozaraženih osoba kovid centar je proširen za 55 ležajeva na Odeljenju urologije. Međutim, broj hospitalizovanih ljudi se bliži ukupnim kapacitetima nešto većim od 200 postelja, pa u leskovačkoj Opštoj bolnici ocenjuju da je stanje alarmantno i ističu da su na bolničkom lečenju pacijenti svih starosnih dobi.

Zbog toga je građanima upućen apel da se strogo pridržavaju protivepidemijskih mera i da svoje kontakte svedu samo na one koji su zaista neophodni.

Osim šest odeljenja u izdvojenim objektima leskovačke Opšte bolnice, infektivnog, grudnog, bolesti zavisnosti, onkološkog i fizikalne medicine, deo kovid bolnice sada čine i dva odeljenja u glavnoj bolničkoj zgradi. Pored Odeljenja urologije u druge delove glavne bolničke zgrade ranije je prebačeno i Odeljenje neurologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024