EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: U bolnici 37 pacijenata

V.Ć.

18. 03. 2021. u 10:40

U KOVID jedinici pirotske Opšte bolnice, trenutno se leči 37 pacijenata, među kojima je 22 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 2 iz Babušnice, 3 iz Bele Palanke i 1 iz Niša. Kako navode u ZZJZ, od početka vaknicancija u okrugu je cepljeno 15.729 građana, a obe doze primilo je njih 10.426.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У болници 37 пацијената

Foto: V.Ć.

Danas je registrovano još 26 novozaraženih, laboratrijski potvrđenih slučajeva zaraze, a na testiranje je poslato 35 sumnjivih briseva. Od početka epidemije, bitku sa posledicama kovida izgubilo je 175 građana u celom okrugu.

Mera kućne izolacije naložena je za 86, a ukinuta za 21 osobu kod kojih su potvrđeni i kontakti. U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja obavljeno je 170 pregleda, od kojih je 54 prvih, a 116 kontrolnih.

Epidemijska situacija u Pirotu, Dimitrovgradu i Beloj Palanci je nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok je u Babušnici nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu-kažu epidemiolozi pirotskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ i pozivaju na poštovanje svih propisanih mera i masovnu imunizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)