KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Među obolelima najviše radno sposobnog stanovništva Vranje

J.S.

12. 03. 2021. u 10:09

PREMA podacima vranjskog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, broj obolelih se u okrugu ne smanjuje, a statistika pokazuje da je najviše najviše obolelih Vranjanaca, a što se tiče starosne grupe među obolelima je najviše radno sposobnog stanovništva.

КОРОНА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Међу оболелима највише радно способног становништва Врање

Foto: J. S.

Od 456 obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 172 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 102 su iz Vranja, 13 iz Surdulice, 12 iz Vladičinog Hana, 15 iz Bujanovca, 16 iz Preševa, 8 iz Trgovišta i 6 iz Bosilegrada.

Podaci pokazuju da se smanjuje broj obolele dece. Nema obolele dece uzrasta do pet godina. U Uzrastu od od 6 do 14 godina je šest obolele dece.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljena su 292 pregleda, od čega je 140 broj prvih pregleda. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 19 pacijenata.

Dve kovid bolnice u Vranju zbrinjavaju 145 pacijenata. Od tog broja 132 su pozitivna  na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok su na kiseoniku 74. Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata primljeno je 10 pacijenata, dok je otpušteno 12. Trenutno je u kovid bolnicama  15  slobodnih  postelja.

U kovid bolnici u Surdulici trenutno se leči 66 pacijenata. Nema slobodnih bolničkih kreveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave