OD POTOČIĆA DO REKA: Sa prvim lepim danima Lozničani uređuju vodotoke

V.Mitrić

11. 03. 2021. u 14:09

U PUNOM su zamahu radovi na regulaciji reke Žeravije, od Runjana, uzvodno ka Klupcima, što je praktično nastavak velikog posla na vodotokovima takozvanog drugog reda, koji se kontinurano odvija na području grada Loznice, rekao nam je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

ОД ПОТОЧИЋА ДО РЕКА: Са првим лепим данима Лозничани уређују водотоке

Foto: V. Mitrić

Ovaj veliki posao, koji je obradovao meštane Runjana, Klubaca i Tršić, u paketu je sa prošle godine započetom regulacijom reke Krivaje. Grad je, iz lokalne kase, za radove na Krivaju i Žeraviji, lane, spremio devet miliona dinara.Zbog vremenskih prilika, posao nije mogao da se obavi, pa je nastavljen čim je vreme dozvolilo.

- Ovo je veliki događaj za sve nas, jer se radi kvalitetno, temeljno i siurno da neće biti poplava - kaže Runjanac Željko Lukić.

Foto: V. Mitrić

 

- Mada nisam usko vezan za ovaj deo sela, raduje me činjenica da se čisti korito, jer je Žeravija znala da učini haos u naselju od Milovanovića do Burmazovića. Poslednji put je regilisana pre više od dve decenije, kada je izgrađen i bazen za seljane i preuređena vodenica „Srednjaka“. Milina je da se vidi kako sada izgleda korito Žeravije. Kao da teče kroz srce nekog grada.

Foto: V. Mitrić

 

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, koji posvećuje veliku pažnju uređenju vodotokova, kaže da nema važnih i nevažnih, „jer kad se voda sjuri, kako iskustva svedoče, i potočići naprave jad i muku da čovek ne zna šta da učini i kako da se brane“

- Zato punu pažnju poklanjamo svim rekama, rečicama, potocima i potočićima i apelujemo na sugrađane da ne bacaju otpad u reke, utoliko pre što naše ekipe JKP „Naš dom“ po smeće stižu do najudaljenijih delova i to redovno - kaže Petrović.

- U ozbiljnim smo razgovorimo i oko regulacije reke Štire od grada prema Voćnjaku, kao i o zaštiti obale reke Drine od „Žićine plaže“ u Banji Koviljači do Branjeva, kod Loznice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a