VAŽNA AKCIJA: Volonteri u Merošini pomažu starima da se prijave za vakcinu

J. Ć.

10. 03. 2021. u 16:08

ZBOG toga što na teritoriji opštine Merošina živi mahom starije stanoništvo, odziv građana za vakcinaciju je znatno nizak, o čemu je nedavno govorio i predsednik Aleksandar vučić.

ВАЖНА АКЦИЈА: Волонтери у Мерошини помажу старима да се пријаве за вакцину

Foto: J.Ć

Sa željom da to promene, u ovoj opštini organizovali su mlade volontere  koji već četiri dana pomažu starijim osobama da se prijave za vakcinu preko E-uprave.

Meštani kažu da im to mnogo znači, jer nije istina da nisu želeli da se vakcinišu, već nisu imali mogućnosti da se prijave.

- Bio sam dva puta u DZ, ali su mi rekli da moram prvo da se prijavim preko te uprave. Onda su došli ovi mladi ljudi i pomogli su mi, sada čekam poziv da odem da se prijavim – kaže meštanin Tomislav Dinić.

Direktor DZ Merošina Nebojša Cvetković kaže da je se odziv građana već vidno menja otkako su volonteri počeli da pomažu starijima i da se samo u sredu do podneva javilo nekoliko desetina građana.

- Već sutra može da se očekuje još i veći broj. Upravo se daje vakcina Astra eneka. Do sada je vakcinisano oko 800 revakcinisano 600, a očekujemo da se broj poboljša – ističe on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!