ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U KRAGUJEVCU: Potrebno ubrzati vakcinaciju

M.L.

10. 03. 2021. u 15:16

NA sednici Štaba za vanredne situacije u Kragujevcu ocenjeno je da je epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna i da, uz poštovanje svih propisanih mera, treba ubrzati vakcinaciju stanovništva.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Потребно убрзати вакцинацију

Foto: M. L.

Kako je kazala dr Gordana Damnjanović, važno je da se građani što masovnije prijave za vakcinaciju i gradska uprava i sve nadležne službe će u tome pomoći.

-Idemo ka privrednim subjektima,očekujemo njihovu saradnju,obezbeđen je kontakt centar, dovoljan broj volontera koji će pomoći onima koji ne mogu sami da se prijave, kazala je ona.

Kako je rečeno, u ovom talasu najugroženiji su radno sposobni ljudi do 45 godina, kao i mladi, povećan je broj pregleda u ovdašnjim kovid ambulantama gde se u poslednjih nekoliko dana javlja i do 750 pacijenata dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!