HUMANA AKCIJA CRVENOG KRSTA SOMBORA: Dajte krv i spasite nekome život

J.Bekić

17. 02. 2021. u 17:19

GRADSKA organizacija Crvenog krsta u Somboru, sutra, četvrtak,18.februara, u svom objektu, Centru za edukaciju, Apatinski put 19, od 9 do 13 sati , organizuje novu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

ХУМАНА АКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА СОМБОРА: Дајте крв и спасите некоме живот

J. Bekić

Kako kažu u CK,zbog pandemije izazvane korona virusom, smanjene su zalihe svih krvnih grupa. Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i za planirane hirurške intervencije.

Iz somborskog Crvenog krsta apeluju na sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to: pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija i radnih površina, postavlja se dezobarijera i vrši se dezinfekcija ruku svi učesnika akcije, svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonteri koriste zaštitna sredstva, ekipa Zavoda za zaštitu krvi koristi svoju zaštitnu opremu,a po završetku akcije ponovo se dezinfekuje prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!