BEZ PREMINULIH OD KORONE: U bolnici u Gornjem Milanovcu leči se 38 pacijenata

M. B.

08. 02. 2021. u 13:39

NI današnji 8. februar, srećom, ne beleži nikog umrlog u Rudničko-takovskom kraju od pandemije kovid-19, u odnosu na dane u prethodnoj nedelji, o čemu smo izveštavali.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ ОД КОРОНЕ: У болници у Горњем Милановцу лечи се 38 пацијената

Foto: M.B.

Srećom, nema ni puno zvaničnih značajnih promena o pandemijskoj situaciji u ovom kraju. Ona danas ovde glasi: na bolničkom lečenju je 38 pacijenata, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.


- Prema preseku od jutros u osam sati, od  38 trenutno ukupno hospitalizovanih pacijenata, na Grudnom odeljenju smešteno je njih 18, na Internom 11 i devet na Neurologiji. Od njih, na korona virus pozitivno je 27 pacijenata, negativno osmoro, troje čeka rezultate testiranja, ili testiranje. Tokom protekla 24 časa, hospitalizovali smo jednu osobu, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, u tom periodu otpustili smo kući dva pacijenata – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Nema najnovijih zvaničnih podataka o broju testiranih na kovid-19 i o eventualnim novozaraženim u ovom kraju.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.538  lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)