"NOVI STAN JE DOBAR ALI NIJE MOJ": Privremeni smeštaj za baka Leposavu Stojanović iz Prištine

D.Zečević

07. 02. 2021. u 13:39

NOVI stan koji mi je dodelio grad Priština lep je, ali nije moj. Tu ću privremeno stanovati šest meseci jer će nadležni plaćati kiriju, a posle toga nadam se da će meni, kao i ostalim stanarima opština obezbediti trajni krov nad glavom, jer smo prinuđeni da se iselimo iz svojih dosadašnjih stanova u paviljonu E u centru grada.

НОВИ СТАН ЈЕ ДОБАР АЛИ НИЈЕ МОЈ: Привремени смештај за бака Лепосаву Стојановић из Приштине

Foto: D. Zečević

Ovim rečima baka Leposava Stojanović (87) iz Prištine koja je javnosti postala poznata posle namere gradskih vlasti da isele stanare tzv Paviljona E u centru grada kako bi izgradili moderan parking prostor. Kako radovi na izgradnji pomenutog prostora traju već nekoliko meseci, petnaestak porodica iz pomenutog Paviljona, moraće da napuste jednospratni montažni objekat kome je sve otežaniji pristup zbog zemljanih radova na okolnom prostoru.

Foto: D. Zečević

 

- Pošto je za baku već pronađen stan nedaleko od sadašnjeg, planirano je da se narednih dana, najkasnije do petka preseli u novi privremeni smeštaj - potvrdio nam je vest da će se baka naći u novom stanu Aleksandar Čanović, apsolvent Medicine rođen u Lipljanu, koji brine o baka Leposavi poslednjih nekoliko godina.

STANARSKO PRAVO

- Osim sa baka Leposavu sa nadležnima iz grada Prištine dogovoreno je iznajmljivanje još tri stana za Srpkinje iz Paviljona koje žele da se vrate i nastave borbu za ostvarivanje stanarskog prava. One su kao i baka Leposava prihvatile predlog opštine Priština da stanuju u stanu pod kirijom dok se ne pronađe trajno rešenje - rekao je Novostima Aleksandar Čanović(32) mladić koji poslednjih godina brine o baka Leposavi naglašavajući da su nadležni grada Prištine kategorično obećali da će naći rešenje za njihova stambena pitanja odnosno dodelu stanova koji su im zbog građevinskih radova oduzeti u Paviljonu E.

I dok objašnjava da baka ne želi da se preseli u novi smeštaj dok ne prenese sve sopstvene stvari ovaj mladić ističe da će joj pomoći oko neophodnog trasporta i izmeštanja stvari ali i namere da ostvari pravo nad sopstvenim stanom, jer je u stanu u Pavoljonu E koji je njoj i pokojinom suprugu dodelio Studentski dom prištinskog Univerziteta boravila od 1973 godine.

- Ovde je sada nemoguće živeti zbog radova koji se odvijaju napolju. Grad Priština će mi u narednih šest meseci plaćati kiriju u novom stanu a do tada će se valjda iznaći neko rešenje ne samo za mene veći ostale stanare ovog Paviljona - nada se baka Leposava koja kako nam je i ranije govorila ne želi da se seli iz Prištine, grada u kojem je provela dosadašnji život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!