RUŽIĆ POLOŽIO KAMEN-TEMELJAC: Proširuje se Dom učenika u Požarevcu (FOTO)

D.N.

03. 02. 2021. u 14:03

U KRUGU Doma učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ u Požarevcu, u sredu su počeli radovi na dogradnji i rekonstrukciji objekta za dodatni smeštaj đaka. Kamen-temeljac za novi deo položili su ministar prosvete Branko Ružić, gradonačelnik Saša Pavlović i direktor škole Vidoje Vukašinović.

РУЖИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН-ТЕМЕЉАЦ: Проширује се Дом ученика у Пожаревцу (ФОТО)

Foto: D. Novković

Dogradnjom objekta u kojem se nalazi đački restoran, dobiće se ukupno 2.200 kvadrata, sa 11 soba i 40 kreveta u spratnom delu. Prema rečima direktora, po završetku radova u u internatu će biti smešteno ukupno 217 učenika.

Foto: D. Novković

 

-Dom učenika dobiće novi aneks, multifunkcionalnu salu i dodatne smeštajne kapacitete, a sve na dobrobit đaka. Krajnji rok za završetak ovih radova je 31. oktobar – izjavio je ministar Ružić.

Ukupna vrednost radova na dogradnji i rekonstrukciji, prema rečima gradonačelnika Požarevca, iznosi 930.000 evra. Sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, preko Banke za razvoj Saveta Evrope, a grad jebesplatno ustupio Republici Srbiji 2,5 hektara zemljišta.

Foto: D. Novković

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!