DOBIO ĆERKU DOK JE GASIO POŽAR: Dušan iz Kladova pravo sa terena otrčao u porodilište (FOTO/VIDEO)

S.M.J.

30. 01. 2021. u 20:46

U POŽARU koji je izbio danas oko 14 sati i 30 minuta u centru Kladova između Zelene pijace i Dunavske ulice izgorela je do temelja baraka u kojoj su ranije bile prostorije Udruženja inženjera i tehničara, odmah pored zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta.

ДОБИО ЋЕРКУ ДОК ЈЕ ГАСИО ПОЖАР: Душан из Кладова право са терена отрчао у породилиште (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S.M.J.

Ovaj objekat od 200 kvadrata gasila su šestorica pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo i četvorica vatrogasaca iz Vatrogasne čete HE “Đerdap jedan” sa ukupno pet vozila.

Prvi na lice mesta u vreme kada se požar razbuktao i pretio da ugrozi obližnje stambene kuće, došao je Dušan Novaković (23), najmlađi kladovski vatrogasac koji je, dok je gasio požar sa starijim kolegom, iz porodilišta u neposrednoj blizini vatrene stihije, dobio vest da mu se supruga Maja porađa.

Kolege su ga jedva nagovorile da pođe do kladovske bolnice, pa je Dušan stigao taman na vreme da u uniformi sa punom opremom, čađav i nasmejan, upozna svoju ćerku. Malena je dobila ime Senka, a novopečeni otac se vratio na posao i uspeo da sa kolegama preseče vatrenu liniju i zauzda požar, kako ne bi dalje širio i ugrozio porodice koje žive u blizini i njihovu imovinu.

U požaru, srećom, nema povređenih, ali je materijalna šteta velika. Uzrok požara daće istraga koja je u toku.

Foto: S.M.J.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!