PONOS SRBIJE: Najuspešniji akademci na prijemu u Pokrajinskoj vladi, za desetke 200.000 dinara

J. S.

30. 01. 2021. u 08:45

POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević priredio j svečani prijem u Holu Pokrajinske vlade za najuspešnije studente Univerziteta u Novom Sadu.

ПОНОС СРБИЈЕ: Најуспешнији академци на пријему у Покрајинској влади, за десетке 200.000 динара

Foto Pres biro Pokr.vlade

Reč je o studentima koji su se istakli po kvalitetu nastavno-naučne delatnosti, ali i po svojim kulturnim, sportskim i humanitarnim aktivnostima.

Senat novosadskog Univerziteta za najboljeg studenta proglasio je Mašu Rapajić sa Medicinskog fakulteta. Nagrada se dodeljuje u vidu sertifikata i novčanog iznosa od 200.000 dinara, a finansijski pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Maša je dobitnica i Nagrade za studenta generacije u oblasti medicinskih nauka.

- Reč je o ličnostima koje su, već sada svesne svoje misije, nezavisne, slobodne i odgovorne. Studenti nisu samo vredno učili, već su radili na kreiranju ambijenta koji govori da su iznad svega stvaralačka bića spremna da sve svoje kvalitete podrede široj društvenoj zajednici - kazao je studentima sekretar Milošević.

TAKMIČENjA

PRIZNANjA za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini dodeljena su studentima Akademije umetnosti: Andrijani Pantić, Ivi Dimitrijević, Valeriji Vuksanović, Andreju Balažu i Iliji Stankoviću.

Nagrada za studenta generacije u oblasti prirodno-matematičkih nauka dodeljena je Ljubici Brenjo sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Student generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka je Sara Joksović, koja je osnovne akademske studije završila na Tehnološkom fakultetu.

Maša Rapajić, Foto Privatna arhiva

Nagrada za studenta generacije u oblasti društvenih nauka dodeljena je Bojanu Raškoviću sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Student generacije u oblasti humanističkih nauka je Jelena Vesić, sa Filozofskog fakulteta, dok je priznanje za studenta generacije u oblasti umetnosti dodeljena Katarini Milutinović.

Dobitnik Nagrade "Aleksandar Saša Popović" je Mihailo Ilić, koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu završio osnovne akademske studije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)