OBUČENO 3.300 NASTAVNIKA: Nastavlja se projekat "Škola za 21. vek"

B.B.

25. 01. 2021. u 13:59

Za dve godine trajanja regionalnog programa "Škole za 21. vek" koji sprovodi Britanski savet, u Srbiji je podeljeno 34.828 mikrobit uređaja i uređaja za primenu novih veština i tehnika u nastavi, obučeno je više od 3.300 nastavnika i 700 direktora škola.

ОБУЧЕНО 3.300 НАСТАВНИКА: Наставља се пројекат Школа за 21. век

Foto: V. Mitrić

Ovo su samo neki od rezultata trenutno najvećeg obrazovnog programa u regionu objavljenih povodom Međunarodnog dana obrazovanja.  Cilj programa je da se doprinese razvoju kritičkog mišljenja, rešavanju  problema i programiranja kod milion učenika uzrasta između 10 i 15 godina širom zapadnog Balkana. Projekat koji finansira vlada Ujedinjenog Kraljevstva, vredan 10 miliona funti, nastavlja rad i u trećoj godini, a direktor Britanskog saveta za Zapadni Balkan Piter Braun kaže da se na ovaj način deca pripremaju za buduće poslove koji možda još i ne postoje.

- Na ovim uređajima programiranje uče deca iz mnogih zemalja, uključujući i Veliku Britaniju - rekao je Braun. - Takođe smo pripremili obuke u ovoj oblasti za nastavnike i direktore škola kroz koje je veliki broj njih već uspešno prošao.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naglašava da je ulaganje u obrazovanje i nauku za Srbiju od strateškog značaja, jer je ono preduslov za digitalizaciju i transformaciju društva.

- Zahvalni smo britanskoj bladi i Britanskom savetu na prilici da naši učenici budu deo ovog programa zajedno s decom iz čitavog regiona Zapadnog Balkana pre svega zbog svog jedinstvenog doprinosa nastavnoj praksi - istakao je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024