GRADNJA KREĆE NA PROLEĆE: Prihvaćen projekat za izgradnju novog mosta preko Ibra u Magliču

G.Ćirović

19. 01. 2021. u 11:14

NA ISTOM mestu gde je nabujali Ibar u junu prošle godine srušio stari, oštećeni i dotrajali pešački viseći most u Magliču, jedinu komunikaciju sa istoimenom srednjovekovnom tvrđavom na desnoj obali, na proleće bi trebalo da počne izgradnja potpuno novog mosta.

ГРАДЊА КРЕЋЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Прихваћен пројекат за изградњу новог моста преко Ибра у Магличу

Foto: G. Šljivić

- Posle dve revizije Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je prihvatila projekat i obezbedila neophodna sredstva. Nadali smo se da ćemo do Nove godine početi realizaciju, ali je zbog situacije sa pandemijom novac preusmeren u druge fondove. Prema najnovijim saznanjima, očekujem da ćemo u martu krenuti sa projektom i raspisati javnu nabavku za izbor izvođača – kaže Vukosav Konjikušić, koordinator projekata Kancelarije za javna ulaganja.

Foto: G. Šljivić

 

Prema njegovim rečima, raspon novog mosta čija se vrednost procenjuje na oko osam miliona dinara biće 70 metara, a širina 1,3 metra. Prema projektu, imaće tri nosača u vodi i dva na obalama Ibra, a gradiće se kombinacijom asfalta, čelika i betona.

A, dok se ne sagradi novi most, srednjovekovna tvrđava, kao atraktivna kulturno-istorijska i turistička destinacija u Ibarskoj klisuri, moći će da se gleda samo iz daleka.

- Godinama su se nadležni dogovarali, pregovarali, obećavali, ali ništa konkretno nisu preduzimali da reše problem dotrajalog mosta koji je bio i zabranjen za upotrebu – poručuju meštani sa leve obale Ibra u Magliču.

- Kada je prošlog leta pririoda uzela stvar u svoje ruke, čelnicima lokalne samouprave nema druge nego da što pre zasuču rukave i sagrade novi most.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega