MARATONAC TRČAO ZA DEVOJČICU: Ivica Tasić iz Odžaka apelovao na pomoć četvorogodišnjoj Jovani Barušić

Z. Rajić

14. 01. 2021. u 06:21

IVICA Tasić, zvani Maratonac, iz Odžaka, istrčao je u utorak (12.1.) 42 kilometara za pomoć četvorogodišnjoj Jovani Barušić, koja boluje od cerebralne paralize.

МАРАТОНАЦ ТРЧАО ЗА ДЕВОЈЧИЦУ: Ивица Тасић из Оџака апеловао на помоћ четворогодишњој Јовани Барушић

Foto P. D.

Tasić je trčao od Odžaka, preko Srpskog Miletića, Bogojeva i Karavukova i vratio se na start, sa kojeg je istom maršrutom napravio još jedan krug. Humani maratonac je nosio majicu sa oznakom "Kilometri za Jovanu" i apelom za slanje SMS 891 na 3030.

Pre, za vreme i posle trke, građani su mogli da "kupuju" Tasićeve kilometre po ceni od najmanje dva poslana SMS, a vrednost jednog je 200 dinara. Tasića je tokom trke, koja je trajala blizu četiri sata, na biciklu pratio Danijel Opančar, a podršku akciji pružila je dobrotvorna fondacija "Junak".

Na cilju trke, Tasića je, uz brojne sugrađane, dočekala i Dragana Barušić, majka malene Odžačanke, za čije je lečenje dosad prikupljeno 2,8 miliona, a potrebno je sedam miliona dinara.

Tasić je za Jovanin korak, zajedno sa ultramaratoncem Aleksandrom Kikanovićem iz Loznice, u novembru prošle godine istrčao 30 kilometra od Sombora do Odžaka, a u februaru će, sa drugaricom Brankom Stojanović, trčati za pomoć u lečenju 18-godišnjeg Marka Karana iz Odžaka, koji se bori protiv malignog koštanog tumora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024