DVOJE PREMINULIH: Epidemiološka situacija u Čačku

V.I.

13. 01. 2021. u 13:23

NA kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata (presek od srede ujutru) preminula su dva pacijenta. Reč je o 80-godišnjoj Čačanki i 77-godišnjem Čačaninu.

ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Чачку

Foto V. N.

U trećem talasu epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 225 osoba koje su lečene od korone, od kojih je 169 iz Čačka. Od ukupnog broja preminulih, pozitivan kovid nalaz zvanično je potvrđen kod 149 osoba.

U bolnici trenutno je hospitalizovano 109 pacijenata, koliko ih je bilo i prethodnog dana, primljeno je 12 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, dok je osmoro otpušteno na kućno lečenje.

U respiratornom centru smešteno je pet najtežih bolesnika. Jedan sa izrazito teškom kliničkom slikom priključen je na mehaničku ventilaciju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirano je 137 pregleda, od čega 48 prvih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđeno je još 77 slučajeva zaraze korona virusom, i to od 275 testiranih. Kovid-19 potvrđen je kod 36 osoba iz Čačka, 22 iz Gornjeg Milanovca, devet iz Lučana i 10 iz Ivanjice. U obzir su uzeti rezultati PCR i antigenskog testiranja.

Procenat testova čiji je nalaz pozitivan na virus korona iznosi 28. Prethodnog dana bilo je 18 procenata novozaraženih u odnosu na broj testiranih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna