HUMANOST JAČA OD POPLAVA: Inženjer iz Pirota na raspolaganju sugrađanima u nevolji (FOTO)

Novosti online

12. 01. 2021. u 21:09

NA UDARU poplava na jugu Srbije našao se i Pirot.

ХУМАНОСТ ЈАЧА ОД ПОПЛАВА: Инжењер из Пирота на располагању суграђанима у невољи (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ovde je proglašena vanredna situacija radi otklanjanja posledica poplava. U Pirotu su zbog obilnih padavina prigradska i seoska naselja poplavljena, voda se sada povlači, ali najviše štete pričinjeno je u naseljima Rogoz, Kavak, selima Temska, Rudinje...

Nišava se povlači, kao i njene pritoke, utvršuje se šteta i pomaže ugroženima. Među onima koji su se naši svojim sugrađanima je i

Marjan Minčić, diplomirani inženjer zaštite od požara.

- Samoinicijativno i instiktivno sam se stavio na raspolaganju svih građana Pirota. U saradnji sa sektorom za vanredne situacuje Pirot koji su prepoznali moj gest, u toku jučerašnjeg dana intervenisao sam na šest kritičnih mesta. Dobio sam u kratkom roku veliki broj poziva građana. Odredio prioritete i krenuo u akciju – priča Marjan.

Ovaj Piroćanac sam finasira svoje intervencije.

- Najveće priznanje mi je 1.500 pozitivnih komentara naših sugrađana na društvenim mrežama – kaže Minčić, inače otac dva dečaka, Novaka i Petra, koje, kako ističe, od malih nogu uči humanosti. - To nam je u porodčnoj tradiciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru