SNEG I KIŠA STALI POSLE 15 SATI: Teška situacija na Pešteru, u nekim krajevima još bez struje

N. Kočović

11. 01. 2021. u 10:56

OKO 500 domaćinstava na Pešterskoj visoravni i dalje je bez struje zbog havarija izazvanih snegom i ledenom kišom koja je u ovom delu Srbije neprekidno padala više od 15 sati.

СНЕГ И КИША СТАЛИ ПОСЛЕ 15 САТИ: Тешка ситуација на Пештеру, у неким крајевима још без струје

N. Kočović

Najteža situacija je u mesnim zajednicama Bare, Karajukića Bunari, Kladnica, Lopiže i u selima oko Jadovnika gde je visina snega preko pola metra.

- Od ranog jutra angažovani su putari i dvadesetak mašina i ulažemo maksimalne napore da očistimo puteve do centara sela, a potom i ka zaseocima i udaljenim domaćinstvima. Radi se po prioritetima i nadamo se da ćemo uskoro glavne putne pravce osposobiti za saobraćaj – kažu u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta.

N. Kočović

 

Na terenu je i šest ekipa Elektrodistribucije koje pokušavaju da otklone kvarove na elektro mreži zbog kojih sela u okolini Bara, Gonja, Štavlja, Jadovnika, ali i drugih delova Pešteri danima nemaju struju.

Do problema u snabdevanju električnom energijom došlo je i na području Tutina i Novog Pazara gde su pojedina sela bez struje ili jedne faze.

Sneg i ledena kiša koji su u ovom delu Srbije padali od juče popodne prestali su rano jutros, a temperatura je ispod nule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024