IZ LAPONIJE STIGAO U NEGOTIN: Deda Mraz na biciklu deli poklone (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

27. 12. 2020. u 20:21

NIJE samo Jolupuki, finski Deda Mraz krenuo na godišnji put iz Laponije.

ИЗ ЛАПОНИЈЕ СТИГАО У НЕГОТИН: Деда Мраз на бициклу дели поклоне (ФОТО)

Foto: Saša Stojkić

I Negotin je dobio svog Deda Mraza koji već dve večeri uveseljava mališane i deli im slatkiše.

Onaj finski brodi kroz bespuća saonicama, a ovaj negotinski na biciklu sa specijalnom korpom u kojoj centralnim gradskim ulicama vozi decu.

Vladimir Mitić zvani Alamunja ovu ideju je, kaže, dobio naprečac. U Nemačkoj je lane kupio bicikl sa specijalnom korpom za decu, pa je rešio da zajedno sa svojim sinom Miroslavom koji ima 19 meseci obraduje i drugu decu. Nije oklevao, pa su se mali Miroslav i on prerušili u Deda Mraza i njegovog pomoćnika, napunili vreću čokoladicama i bombonama i krenuli u centar Negotina.

-Deca su bila oduševljena, kako ona mojih prijatelja, tako i mališani koji su šetali sa roditeljima. Obradujem ih simboličnim poklončicima, provozam na biciklu i uživam dok se raduju– kaže Vladimir.

Dok tata Vladimir vozi centralnim gradskim ulicama mali Miroslav u korpi posmatra decu oko sebe i raduje im se.

-Bicikl, holandski model specijalno namenjen za prevoz dece, nabavio sam zbog Miroslava i sve ovo radim zbog njega i dece koja nam se iskreno obraduju. Naravno sve je ovo lična inicijativa, podelimo deci čokoladicu, lizalicu, bombone, provozamo se, a sve ih je više koji žele i da se slikaju sa nama. Jedva čekam da padne sneg pa da cela ova naša avantura bude i prava magična i novogodišnja – dodaje Vladimir.

Negotinski Deda Mraz na biciklu i njegov mali pomoćnik Miroslav svakodnevno su u centru Negotina od 17 časova i biće tako do Nove godine na radost najmlađih, a to mu je, veli Vladimir Mitić i najveća nagrada, kad deci izmami osmeh. Drugo mu, veli, i ne treba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba