KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV UPRAVE ZC VRANJE: Medicinska sestra pred sudom traži pravdu zbog noćnog rada u dečjem dispanzeru

J. S.

24. 12. 2020. u 09:30

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Vranju medicinska sestra Danijela Cvetković, podnela je krivičnu prijavu protiv celokupnog menadžmenta Zdravstvenog centra, dr Ljiljane Antić, direktorke, dr Nikole Popovića, upravnika Bolnice, i dr Jadranke Ajanović upravnice Doma zdravlja.

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ УПРАВЕ ЗЦ ВРАЊЕ: Медицинска сестра пред судом тражи правду због ноћног рада у дечјем диспанзеру

Foto: J.S.

Kako "Novosti" saznaju krivična prijava je podneta jer su od 15. marta do 6. juna u vreme trajanja vanrednog stanja, kao i nakon ukidanja do 30. novembra svesno i bez valjanih pravnih akata usmenim obraćanjem, zastrašivanjem i svakom vrstom zloupotrebe poput ucene primoravali oštećenu Cvetković Danijelu iz Vranja, kao i sve zaposlene u školskom i dečjem dispanzeru Doma zdravlja da rade noćni rad u primarnoj zdavstvenoj zaštiti iako to nije definisano kolektivnim ugovorom, jer je noćni rad isključivo u domenu rada opšte bolnice je to definisano kolektivnim ugovorom, pošto noćni rad isključivo u domenu Opšte bolnice Vranje.

Dečja kovid ambulanta radila je u okviru Dečjeg dispanzera, nakon negodovanja i žalbi menadžmentu i Kriznom štabu,kao i intervencije republičke inspekcija rada, preduzete su određene mere u cilju bolje organizacije posla. noćni rad kovid ambulante preuzelo je dečje odeljenje, a zatim je ambulant ai fizički premeštena u drugim prostorijama.

Zaposleni lekari i drugo medicinsko osoblje nisu dobili u skladu sa zakonom rešenja u premeštaju u drugu radnu organizaciju, a njihovo postupanje je kako se navodi i u suprotnosti sa odlukom Ministra zdravlja, koje je od Od 24. juna ograničilo rad kovid ambulanti na 18 časova.

Rukovodstvo se oglušilo na negodovanje zaposlenih i odluku ministarstva i nastavilo se sa radom u tri smene.

U vranjskom Osnovnom javnom tužilaštvu Novostima je potvrđeno da je prijava protiv menadžmenta primljena u sredu 23. decembra, te će se dodeliti na rad obrađivaču predmeta, nakon čega će biti obaveštena javnost o eventualnim daljim koracima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024