OSVETLJEN SPOMENIK OTPORA I POBEDE: Uređenje parka kod železničke stanice u Kraljevu

G.Ć.

21. 12. 2020. u 14:04

SPOMENIK Otpora i pobede u parku kod kraljevačke železničke stanice, posvećen borbi i žrtvama koje je Kraljevo dalo u Drugom svetskom ratu, više nije u mraku.

ОСВЕТЉЕН СПОМЕНИК ОТПОРА И ПОБЕДЕ: Уређење парка код железничке станице у Краљеву

Foto: G. Šljivić

U sklopu prve faze rekonstrukcije parka, oko ovog monumentalnog zdanja Lojza Dolinara, svečano otkrivenog 1959. prilikom obeležavanja 15 godina od oslobođenja grada na Ibru od fašističkog okupatora, ovih dana je postavljeno šest reflektora.

U ovaj park, osim redovnog održavanja i sitnih popravki i „krpeža“ gotovo ništa nije ulagano duže od četiri decenije. Tokom prethodna dva meseca najpre je obavljena kompletna zamena dotrajale javne rasvete, a potom postavljeno i osvetljenje oko spomenika, za šta je utošeno oko tri miliona dinara.

- To je prvi korak u potpunoj rekonstrukciji devastiranog parka u narednom periodu - kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu. - Zbog obližnjeg velikog naselja „Moša Pijade“, kao i železnčke i autobuske stanice, ovaj park će uskoro biti još jedna lepa slika grada i ostavljaće pozitivan utisak na one koji u njega pristignu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK