JEDNA LOPTA SA IMENOM GRADA: U Kikindi se ujedinjuju dva ženska seniorska odbojkaška kluba

R. Šegrt

15. 12. 2020. u 12:31

UMESTO dva ženska seniorska odbojkaška kluba Kikinda će od naredne godine imati jedan, jer će se u julu ujediniti OK Kikinda i OK KI 0230.

ЈЕДНА ЛОПТА СА ИМЕНОМ ГРАДА: У Кикинди се уједињују два женска сениорска одбојкашка клуба

Foto Grad Kikinda

Novi klub zvaće se Kikinda 0230, njegov dres nosiće najbolje seniorke i takmičiće se tek od naredne sezone. Sada je potpisan samo sporazum o fuziji.

Ideja o spajanju dva kluba potekla je od gradonačelnika Nikole Lukača, a sporazum o tome potpisali su treneri sadašnjih ekipa Tamara Radlović i Ivan Golijanin.

- Novi klub biće jači, jer će imati kvalitetne igračice na svim pozicijama. Nadam se da ćemo dogodine uspeti da se plasiramo u Drugu ligu, a potom i u viši rang. Verujem da bi realan domet novog kluba mogla da bude Prva B liga - ocenjuje Golijanin.

ŠKOLA ODBOJKE

MATIČNI klubovi ostaju bazične škole odbojke. Tako ćemo imati veći broj ekipa u mlađim kategorijama. Novi klub spaja seniorke u jednu ekipu koja će od jula igrati viši rang u odnosu na nivo koje smo do sada igrali - navodi Tamara Radlović, trener OK "KI 0230".

Nažalost, odbojka nije jedini sport u kojem u Kikindi postoje dva kluba. Zato gradonačelnik Lukač planira da se recept spajanja primeni i na druge sportske grane, da klubovi slede primer dve ženske odbojkaške ekipe i da se ujedine, jer će se tako postići i kvalitet i bolje finansiranje.

- Apelujem i na druge klubove da se i oni fuzionišu kako bi se podigao kvalitet. Naša strategija je da pokušamo da vratimo igrače, naše sugrađene u svim sportovima, koji igraju za druge klubove, da se vrate i da tako napravimo jaku bazu domaćih igrača - izjavio je Lukač, koji je u 46. godini na glavu ponovo stavio vaterpolo kapu, uskočio u bazen i stao na gol lokalnog kluba Žak i takmiči se u Prvoj B ligi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024