APEL PENZIONERIMA I PRIVATNICIMA: Čačanski Radni tim traži pomoć kolega u borbi protiv korone

V. I.

14. 12. 2020. u 15:55

ZBOG sve većeg broja medicinskih radnika koji ne mogu da rade, jer su, pomažući drugima, i sami oboleli od korona virusa, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja epidemije u Čačku dr Mihailo Luković i direktor ovdašnje Opšte bolnice dr Miroslav Sretenović uputili su apel lekarima koji imaju privatnu praksu ili su u penziji da se uključe u borbu protiv korona virusa angažmanom u bolnici ili ambulantama Doma zdravlja.

АПЕЛ ПЕНЗИОНЕРИМА И ПРИВАТНИЦИМА: Чачански Радни тим тражи помоћ колега у борби против короне

Dr Mihailo Luković

Prema njihovim rečima, u uslovima u kojima je dosta lekara na bolovanju, veoma je teško organizovati zbrinjavanje i negu sve većeg broja pacijenata.

– Insistirao sam kod direktora bolnice da se pozovu kolege koji su u penziji ili imaju privatnu praksu da se uključe u ovu borbu. On je rekao da za to ne postoje nikakve zakonske mogućnosti da se obrati tim ljudima i to je tačno. Ali, ja sa ovog mesta molim moje kolege koji rade u privatnom sektoru da svoje usluge stave na raspolaganje bolnici ili Domu zdravlja. Molim penzionisane kolege, kolege koji rade u privatnim ordinacijama da se na neki način stave u službu da probamo da savladamo ovu epidemiju. Molim i penzionisane medicinske sestre da pomognu koliko mogu. Takođe, molim zdravstvene radnike koji su se oporavili da se vraćaju na posao čim se oporave, da taj period oporavka, bez obzira što se radi o veoma teškoj bolesti, skrate – istakao je dr Luković.

Direktor bolnice dr Sretenović naglasio je da je u ovakvoj situaciji, koju je okarakterisao kao ratnu, svaka pomoć dobro došla, pa i angažovanje proverenih i iskusnih lekara i zdravstvenih radnika.

- Naravno da bismo to dočekali sa velikom zahvalnošću. Mi tu ne možemo ništa da uradimo, to je stvar dobre volje i osećaja humanosti. Naravno da je to nešto što bi nam svakako pomoglo – rekao je dr Sretenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna