"GRADI" ŠTITOVE OD VETRA: Sadnicama iz svog dvorišta pošumljava Belu Crkvu

J. J. BALjAK

09. 12. 2020. u 22:56

BELOCRKVANIN Emanuel Veverica prepoznatljiv je po svom neobičnom imenu i prezimenu, ali i po brojnim društveno-odgovornim aktivnostima kojima se bavi, i to - samoinicijativno.

ГРАДИ ШТИТОВЕ ОД ВЕТРА: Садницама из свог дворишта пошумљава Белу Цркву

Foto privatna arhiva

"Novosti" su nedavno pisale o njegovom poduhvatu oko uređenja starog vojnog groblja, koje je u potpunosti bilo zapušteno i zaraslo u šiblje, a ovih dana se angažovao oko pošumljavanja stare aleje, koja od Bele Crkve vodi do reke Nere.

Za svoj trideseti rođendan tu je simbolično posadio isto toliko stabala oraha, koje je sam proizveo od plodova drveta iz svog dvorišta, što je još jedan kuriozitet. I to nije prvi put da je, vodeći se stihovima čika Jove Zmaja: "Gde god nađeš zgodno mesto, tu drvo posadi", pravio male vetrozaštitne pojaseve.

- Nisam brojao, ali na poljanama oko Bele Crkve i u mom Češkom Selu ima više stotina "mojih" stabala, s obzirom na to da sam prvi orah posadio sa nepunih 11 godina - nenametljivo kaže Veverica.

- Za mene je to potpuno normalna stvar, jer smatram da svi treba da vodimo računa o svojoj okolini, naročito o drveću, koje predstavlja pluća naše planete.

Za svoj poslednji poduhvat izabrao je baš aleju prema Neri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna