ZA NEVOLJNIKE 11 POSTELJA: U Niškom centru "Mara" otvoreno prihvatilište za odrasle i stara lica

D. ALIHODžIĆ

09. 12. 2020. u 14:47

NOVO Prihvatilište za odrasla i stara lica u Nišu će prve stanare koji sebi u periodu od decembra do marta ne mogu da obezbede smeštaj primiti krajem sedmice.

ЗА НЕВОЉНИКЕ 11 ПОСТЕЉА: У Нишком центру Мара отворено прихватилиште за одрасле и стара лица

Foto D. Alihodžić

U desetak soba lociranih u centru "Mara", pored kreveta, dobijaće i tri obroka, te sve što im je potrebno za održavanje higijene, a iz lokalne samouprave najavljuju da je ovo samo takozvano prelazno rešenje, jer se planira izgradnja novog objekta.

- Verujemo u to da će trenutnih 11 mesta u potpunosti zadovoljiti potrebe, s obzirom na to da smo 2012. godine koju svi pamtimo po izuzetno hladnoj zimi, zbrinuli ukupno 25 nevoljnika koji bi se na ulici verovatno smrzli - kaže direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović.

Svaka soba ima sanitarni čvor i muški korisnici su razdvojeni od žena. Određena je i soba za izolaciju u kojoj će svako boraviti do jutra, ukoliko bude dovezen tokom noći, a onda će biti testiran i samo ako rezultat bude negativan, moći će da se priključi grupi.

Direktor centra "Mara" Miloš Ranđelović kaže da će već od proleća ovde ponovo biti aktivirana usluga pod nazivom "Predah od roditeljstva" - namenjena onima koji zbog brige o najmlađim članovima porodice ne uspevaju da pozavršavaju neke takođe važne obaveze. Dotad bi Niš trebalo da dobije i novu zgradu prihvatilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna