PRESEK KORONE NA PODRUČJU SREDNJOBANATSKOG OKRUGA: 3.143 aktivna slučajeva virusa

B.G.

08. 12. 2020. u 15:20

PREMA podacima koje je na sednici Srednjobanatskog upravnog okruga iznela načelnica, Snežana Vučurević, situacija je, zbog učestalog broja zaraženih, na dnevnom nivou, na teritoriji pet opština i dalje vanredna i nepredvidiva, a poseban problem predstavlja oboljevanje zdravstvenih radnika i zaposlenih u udravstvenim ustanovama.

ПРЕСЕК КОРОНЕ НА ПОДРУЧЈУ СРЕДЊОБАНАТСКОГ ОКРУГА: 3.143 активна случајева вируса

Foto: Grad Zrenjanin

Na nivou okruga, kako je naglasila Snežana Vučurević, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, je ukupno 3.143 aktivnih slučajeva zaraženih virusom Covid 19, najviše zaraženih je u Zrenjaninu, ukupno 2.299, u Nobom Bečeju 398, u Žitištu 219, u Sečnju 115 i Novoj Crnji 112.


Sednici saveta okruga, osim gradonačelnika Zrenjanina, Sime Salapure, prisustvovali su predsednici opština Sečanj i Nova Crnja, Predrag Rađenović i Vladimir Brakus, kao i pomoćnici predsednika opština Žitište i Novi Bečej, Edit Sarka i Milan Stojšin.  

 Inače, sve lokalne samouprave proglasile su vanrednu situaciju i prate stanje u zdravstvu, školstvu i privredi i pružaju podršku u skladu sa potrebama i mogućnostima, a pojačani su i inspekcijski nadzori u objektima i na događajima koji su ocenjeni kao visokorizični.

Foto: Grad Zrenjanin

 

Počev od 28.oktobra, sprovedena su 1.172 inspekcijska nadzora,  254 od strane sanitarne, tržišne, veterinarske, poreske i inspekcije rada i 918 nadzora koje su uzvršile lokalne komunalne inspekcije i komunalna milicija u Zrenjaninu. 

Ukupno je pokrenuto 25 prekršajnih zahteva i izrečen je jedan prekršajni nalog.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?