NAJMLAĐI UMETNICI PRED PUBLIKOM: Godišnja izložba dečjih slika i crteža u Kraljevu

G. Ćirović

01. 12. 2020. u 14:10

KRALjEVO – Uz poštovanje epidemioloških mera i preporuka, u umetničkom prostoru „Alternativa“ u Kraljevu otvorena je izložba dečjih slika i crteža pod nazivom „Deca Alternative 2020“.

НАЈМЛАЂИ УМЕТНИЦИ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Годишња изложба дечјих слика и цртежа у Краљеву

Foto:“Alternativa“

Ovom prilikom izloženo je oko stotinu radova ukupno 18 mladih umetničkih stvaralaca, uzrasta od četiri do 15 godina, nastalih tokom minulih godinu dana u sklopu redovnih likovnih radionica u „Alternativi“. Po rečima kraljevačkih umetnika Bojana Jerinića i Bojana Otaševića, u ovom kraljevačkom umetničkom prostoru radionice se održavaju već pune dve godine.

- Ovo je ukupno četvrta izložba u organizaciji naše „Alternative“ na kojima su se svojim radovima predstavili i mališani sa posebnim potrebama ili sa nekom vrstom invaliditeta i na taj podatak smo posebno ponosni jer na delu pokazujemo da umetnost ne poznaje granice – kaže Bojan Otašević.

Prema njegovim rečima, kroz umetničke radionice „Alternative“ tokom minulih godinu dana prošlo je oko 50 mališana.

- U skladu sa okolnostima radionice se održavaju do pet puta nedeljno – dodaje Otašević. - Kroz crtanje, slikanje, vajanje i edukativna predavanja trudimo se da učesnicima radionica probudimo maštu i ljubav prema umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 15. decembra, a zainteresovani izložene radove mogu pogledati svakog radnog dana (osim srede) od 18 do 20 sati u Umetničkom prostoru „Alternativa“, uz uz obavezno poštovanje epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest