KUSTOSI O IZLOŽBI, KRUŠEVLJANI O SVOM DETINJSTVU: Izložba “Više od igre” u Kući Simića u Kruševcu, sada i na "Fejsbuku" (VIDEO)

S.BABOVIĆ

30. 11. 2020. u 20:39

IZLOŽBA “Više od igre-nekad i sad”, svečano otvorena 10.novembra u Kući Simića u Kruševcu, može se pogledati i “online”.

КУСТОСИ О ИЗЛОЖБИ, КРУШЕВЉАНИ О СВОМ ДЕТИЊСТВУ: Изложба “Више од игре” у Кући Симића у Крушевцу, сада и на Фејсбуку (ВИДЕО)

Foto: Facebook

O zaboravljenim dečijim igrama iz 20.veka, sakupljenim fotografijama i više od 100 igračaka, koje su poslali ili lično donosili Kruševljani, na FB profilu ove galerije govore kustosi muzeja i autori ove izložbe, a svakoga dana,od ove nedelje, objavljuju se i svedočenja 14 Kruševljana o njihovom detinjstvu.

U okviru postavke mogu se pogledati i vrlo stare igračke iz etnografske zbirke Narodnog muzeja (praćke, prangije,zvrk,drveni pištolji i puške).

Kako su se igrale “šuge”, “žmurke”, “neka bije neka bije”, “zaleđeni deda” i još brojne druge igre nešto je teže videti i lično,iako je poseta moguća uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Da bi se došlo do izložbenog prostora, potrebno je “preskakati” gradilište na Trgu kosovskih junaka. Radno vreme Kuće Simića je ovih dana od 8 do 15 sati, a tada su u punom radu građevinska mehanizacija i radnici angažovani na rekonstrukciji Trga.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije