POMOĆ POVRATNICIMA: Obezbedili ogrev za 95 porodica na KiM

D. Z.

28. 11. 2020. u 00:44

ZA porodice kojima su sagrađene kuće iz pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu (EU RRK-5), da predstojeću zimu dočekaju u toplim domovima, pobrinulo su se Ministarstvo za zajednice i povaratak i Kancelarija Evropske unije na Kosovu.

ПОМОЋ ПОВРАТНИЦИМА: Обезбедили огрев за 95 породица на КиМ

Foto: D. Z.

 Naime, u opštinama Novo Brdo, Štrpce, Peć, Orahovac, Istok, Prizren, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica i Đakovica za 95 porodica iz nevećinskih zajednica obezbeđeno je i podeljeno po pet kubnih metara ogrevnog drveta.

Kako se ističe u saopštenju za javnost Ministarstva za povratak i zajednice, porodice koje su dobile drvo za ogrev ističu da im je Ministarstvo obezbedilo sve uslove za normalan život, od izgradnje novih domova, kompletnog opremanja, pomoći ze ekonomsko osnaživanje ali i da zimu dočekaju u toplim domovima. Zato ističu zahvalnost svima, a pogotovo ministru Daliboru Jevtiću.

Inače, Ministarstvo za zajednice i povratak će iz sopstvenih izvora u narednom periodu finansirati nastavak ove akcije.

Tako će biti pomognuti povratnici, raseljeni, pripadnici romske, aškalijske i egipćanske zajednice, kao i druge ugrožene kategorije stanovnika u izolovanim sredinama na Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)