NOVE MERE: Proglašena vanredna situacija u Trgovištu!

J. S.

24. 11. 2020. u 22:55

NA predlog Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište, predsednica opštine Trgovište Miljana Zlatković, proglasila je večeras vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Trgovište, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti Kovid-19 .

НОВЕ МЕРЕ: Проглашена ванредна ситуација у Трговишту!

Foto: J.S.

Vanredna situacija se proglašava radi daljeg sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti, zaštite života i zdravlja stanovništva. Građani opštine Trgovište dužni su da primenjuju posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

Apeluje se na građane da poštuju mere lične zaštite i sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora kako bi svi zajedno suzbili širenje zarazne bolesti Kovid-19,

Vanredna situacija podrazumeva zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, za koje važe propisana ograničenja broja osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum jedna osoba na četiri metara kvadratna),

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, kafića i kladionica, tako da u periodu od 18 časova do pet sati narednog dana neće raditi.

Obavezno je korišćenje lične  zaštitne opreme, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom tako i u otvorenom prostoru u ovim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Nalaže se načelniku Opštinske uprave opštine Trgovište, direktorima Javnih preduzeća i ustanova da omoguće rad od kuće zaposlenim kojima radni proces to dozvoljava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?